Rida i naturen är bra för både din & hästens hälsa

Att vara i naturen är bra för oss människor på flera sätt. Det kan hjälpa till att lindra stress och ångest, förbättra kognitiv funktion, främja fysisk aktivitet och stärka immunförsvaret. En studie från Japan kom fram till att en 20-minuters promenad i skogen ledde till lägre stresshormoner och ökad aktivitet i delar av hjärnan som är kopplade till beteenden och känslor.

Naturens skönhet och avkopplande miljö kan också ge en positiv känsla av välbefinnande. Att vara utomhus i naturen ger oss möjligheten att utforska, upptäcka och uppleva något nytt, vilket kan ge en känsla av meningsfullhet och tillfredsställelse.

Dessutom har naturen många fördelar för vår sociala hälsa. Att dela upplevelser i naturen med andra, exempelvis genom att rida tillsammans, kan stärka våra relationer och ge en känsla av samhörighet. Tid i naturen kan också ge oss en känsla av samhörighet och förståelse för vår plats i det större ekosystemet, vilket också kan ha positiva effekter på vårt mentala välbefinnande.

Rida i skogen gör ett under för humöret

De som rider ute i skog och mark vet att det påverkar humöret positivt. En ny studie från 2020 visar nu också att ridning i naturen ökar välmåendet och hälsan. Deltagarna i studien upplevde en minskning av stress och ökad fysisk aktivitet. Den sociala interaktionen med hästarna och den naturliga miljön bidrog också till att öka deltagarnas välmående.

Även din häst mår bättre av att komma ut i naturen. Det ger dem en chans att röra sig fritt och utföra sina naturliga beteenden, vilket är viktigt för deras hälsa och välbefinnande.

Så ta dig ut i naturen så ofta som möjligt – både för din egen och din hästs skull. Att vara i naturen har visat sig ha många positiva effekter på både vår hälsa och hästens, så det är en aktivitet som är bra för alla.

Lämna ett svar